WORKSHOP FOTOGRAFIE BASIS
Apr
8
10:00 AM10:00

WORKSHOP FOTOGRAFIE BASIS

Je hebt al even die mooie spiegelreflexcamera- of uitgebreide systeemcamera, maar je fotografeert alleen op de automatische stand? Je wilt eigenlijk meer waarde uit je dure camera halen, maar je weet niet hoe? Dan is deze workshop perfect voor jou!

We starten bij de basis, want technische kennis is het belangrijkste fundament voor het schieten van dat ene perfecte plaatje. Je leert in één dag alles wat je moet weten over fotograferen en over jouw spiegelreflexcamera. Na deze workshop ga je gegarandeerd met de belangrijkste informatie en vol inspiratie weer naar huis.

Voor wie?
Voor alle beginners die meer uit zijn/haar spiegelreflexcamera wil halen (indien je een systeemcamera hebt, dan is het noodzakelijk dat je handmatig je diafragma, sluitertijd en ISO in kunt stellen). Zodat je zelf handmatig je camera kan instellen in plaats van altijd maar die automatische knop te gebruiken.

Wat kun je verwachten?
Je leert over de basisbegrippen diafragma, sluitertijd, ISO en witbalans. Daarnaast komt scherpte-diepte uitgebreid aan bod en hoe je deze met het instellen van je camera kunt beïnvloeden. Naast de techniek wordt er ook kort tijd besteed aan compositie en standpunt, zodat jouw foto niet van een professional te onderscheiden is.

Tijdens de workshop wordt theorie afgewisseld met praktijk. Er wordt gewerkt met een lesboek en na afloop van de workshop krijg je dit lesboek mee naar huis. Hierdoor heb je een compact naslagwerk, dat je altijd kunt raadplegen, voor thuis of wanneer je op reis gaat.

Kosten
Deze leerzame workshop kost €115,00 per persoon. Dit is inclusief lekkere luxe lunch, lesboek en BTW.

Informatie
Niveau: beginners
Aantal cursisten: minimaal 3 en maximaal 8 cursisten
Tijdsduur: 5,5 uur inclusief lunch
Locatie: Torenallee 50-56, Eindhoven (Gebouw Gerard, Strijp-S)
Datum: 8 april 2017
Tijd: 10.00 – 15.30 uur
Meenemen: Spiegelreflex- of systeemcamera, lenzen, opgeladen accu, leeg geheugenkaartje en je handleiding van je camera

Aanmelden
Wil je de workshop Basisfotografie volgen, stuur dan een mail met je naam, adres, telefoon en mailadres naar marijke@marijkekrekels.nl.

View Event →
WORKSHOP FOTOGRAFIE VERVOLG
Feb
27
10:00 AM10:00

WORKSHOP FOTOGRAFIE VERVOLG

Je hebt de basiskennis al; diafragma, sluitertijd, ISO zijn voor jou dus ook bekende begrippen. Maar je bent op zoek naar verdieping van fotografie en je wilt meer vaardigheden leren om tot die perfecte foto te komen. Dan is deze fotografieworkshop ideaal voor jou!

Wat kun je verwachten?
Na een korte opfrissing over o.a. scherptediepte, witbalans en ISO, leer je deze dag meer over licht (bestaand licht en flitsen), lichtmeting en het histogram. Naast de techniek wordt er vooral tijd besteed aan wat nu een goede foto is en maakt, dus zaken als compositie, standpunt en kaderen komen uitgebreid aan bod. Tot slot ga je leren kijken naar foto's van anderen wat je enorm zal inspireren voor je eigen werk. Dit alles leer ik je door middel van verschillende opdrachten die je direct in de praktijk gaat brengen.

Tijdens de workshop wordt theorie afgewisseld met praktijk, waarbij praktijk het hoofdonderdeel zal zijn. Er wordt gewerkt met een lesboek en na afloop van de workshop krijg je dit lesboek mee naar huis. Hierdoor heb je een compact naslagwerk, dat je altijd kunt raadplegen.

Voor wie?
Voor iedereen die de workshop Basisfotografie heeft gevolgd óf die op een andere manier de basiskennis zich al eigen heeft gemaakt en dus de camera volledig handmatig kan instellen.

Kosten
Om de kosten van de workshop nog aantrekkelijker te maken, hanteer ik een staffelkorting. Hoe voller de groep, hoe lager de kosten per persoon. Dus mocht je nog andere personen weten, die ook graag meer uit zijn/haar camera wil halen, vraag ze dan mee te doen. Definitieve groepsgrootte op de cursusdag en de daarbij behorende kosten per persoon:
2-3 personen      -               €140,- per persoon
4-5 personen      -               €120,- per persoon
6-7 personen      -               €100,- per persoon
8 personen         -               €80,- per persoon
Prijzen zijn inclusief BTW, luxe lunch en lesboek.

Informatie
Niveau: medium
Aantal cursisten: minimaal 2 en maximaal 8 cursisten
Tijdsduur: 5,5 uur inclusief lunch
Locatie: Torenallee 50-56, Eindhoven (Gebouw Gerard, Strijp-S)
Tijd: 10.00 – 15.30 uur
Meenemen: Spiegelreflex- of systeemcamera, lenzen, opgeladen accu, leeg geheugenkaartje en je handleiding van je camera (en -indien in bezit- een externe reportageflitser)

Aanmelden
Wil je deze vervolgworkshop volgen, stuur dan een mail met je naam, adres, telefoon en mailadres naar marijke@marijkekrekels.nl.

View Event →