Over Marijke


Mijn naam is Marijke Krekels en ik ben een fervent fotograaf.

Mijn absolute passie, hetgeen mij kriebels in mijn buik bezorgd, de reden dat ik dit vak doe… zijn ‘mensen’. Het meest bijzondere van fotografie vind ik dat ik heel dichtbij mensen mag komen. Letterlijk dichtbij, door mijn camera. Symbolisch dichtbij doordat mensen zich openstellen voor mij. Vaak ook nog op zeer speciale momenten in hun leven. Hierdoor krijg ik binnen korte tijd een verbinding met iedereen voor mijn camera. En die bijzondere verbinding iedere keer weer, dat is precies waarom ik doe wat ik doe.

Uiteraard beheers ik alle technieken om esthetisch kloppende foto’s te maken. Maar mijn kracht zit hem niet perse in de puur technische kant van het fotograferen. Veel belangrijker is dat mensen zich fijn voelen bij mij. Door mijn enthousiasme, spontaniteit en laagdrempeligheid ‘vang’ ik mensen op foto’s zoals het zou moeten. Precies zoals ze zijn.

Mijn grootste wens wordt hierdoor iedere keer weer vervuld: ik maak mensen blij. Door ze iets blijvends te geven voor de rest van hun leven. Dat is waarvoor ik het doe!

Mijn zoektocht naar het fotografievak heeft wel even geduurd. Na veel verschillende studies en banen besloot ik in 2009 heel bewust op zoek te gaan naar mijn passie. Al snel ontdekte ik dat een combi van ‘mensen’ en ‘creatief bezig zijn’ mij enorm aansprak. Fotografie, daarin kon ik die twee passies combineren en dus schreef ik me in bij de Fotovakschool. Vanaf toen was ik ‘hooked’.

Als fotograaf ben ik bedreven in beeldschone bruidsfotografie, puike portretfotografie en bijzondere bedrijfsfotografie. Ook maak ik steeds meer eigen werk, heb ik de reisfotograaf in mezelf ontdekt en ontwikkel en geef ik workshops.

Mijn stijl van fotograferen evolueert van industrieel, strak en stoer steeds meer naar zacht, zonder opsmuk en toch zeer krachtig.

Heel leuk natuurlijk, dit verhaal over mezelf. Maar wil je lezen hoe mijn klanten over me denken, klik dan hier :)

"Photography for me is not looking, it's feeling. If you can't feel what you're looking at, then you're never going to get others to feel anything when they look at your pictures." - Don McCullin


"Photography for me is not looking, it's feeling. If you can't feel what you're looking at, then you're never going to get others to feel anything when they look at your pictures." - Don McCullin